Lovas Viktor - Drupal 9 fejlesztő

  2006 óta foglalkozom weboldal, webshop készítéssel. 2008-ben elhatároztam, hogy keresek egy olyan CMS rendszert ami a leginkább alkalmas ügyfeleim igényeihez, és az akkori Drupal 6-ra esett a választásom. Azóta is kizárólag Drupal-ban dolgozom főállású vállalkozóként és követem a Drupal fejlődését. 2016 január óta csak Drupal 8 / 9-ben fejlesztek.

  Keress bátran, akár nagyobb projektekkel is!

  +36-20-43-66-mutat viktor.lovas@-mutat

  (akár munkaidőn kívül is, Skype nevem: lovas-viktor)

  Tapasztalataim

  • Kezdetek

   Kecskeméti Főiskola GAMF Kar - Mérnökinformatikus szak

   2003 Január - 2007 December

   A főiskolán nem sok érdekes dolgot tanultam, egyedül a webes programozás fogott meg. Még diákként kiváltottam első vállalkozásomat, és weboldalakat készítettem.

  • Drupal 6

   Egy rövid ideig alkalmazott programozóként dolgoztam. Ebből az időszakból is sok értékes tapasztalatot szereztem, sőt ekkor ismerkedtem meg a Drupallal is, 2008-ban, akkor még a Drupal 6-tal. Nagyon megtesztett, megszerettem dolgozni benne. Már akkor sok egyedi modult írtam, és így könnyebb volt ezeket újra felhasználni, mint a korábban írt kódjaimat.

  • Drupal 7

   2011-ben a Drupal 7 sok pozitív változást hozott, így még kényelmesebbé tette a munkámat. Az elkövetkező években egyre jobban kihasználtam a Drupal 7 adta lehetőségeket, sok új modult írtam, és elkezdtem használni számos új eszközt, ami segített a munkámban (Git, Bitbucket, Drush ...).

  • Drupal 8

   2016 januárjában érdekes helyzetbe kerültem. Egy egészen komplex weboldal (szállásfoglalási rendszer több szálloda számára) fejlesztését kellett elkezdenem, és alig több mint 1 hónappal azelőtt jelent meg a Drupal legújabb, 8-as verziója. Nem sokat tudtam akkor még róla, csak azt, hogy nagyban megváltozott a konfiguráció kezelés, a többnyelvűség támogatása, a sebesség, és a Symfony keretrendszerre épül. Számomra ezek nagyon fontos változások voltak, így belevágtam. Nem bántam meg, sőt! Rengeteget tanultam a Drupal 8-ról, és azóta már csak ebben kezdek új weboldal fejlesztésébe.

  • Drupal 9

   2020 júniusában kezdtük egy új webáruház fejlesztését Commerce 2-vel, és mivel pont 1 héttel azelőtt jelent meg a Drupal 9, így már ebben indítottuk a fejlesztést. Bár a különbség messze nem akkora, mint a 7-ről 8-ra váltásnál, az újdonság mégis izgalmas :)

  Szolgáltatásaim Drupal 8 / 9-ben

  Munkáim, melyek során egyedi Drupal 7 és 8 modulokat fejlesztettem

  Super-akció.hu
  Drupal 9 webshop fejlesztés - Super-akció.hu
  Részletek
  Vebertravel.hu
  Drupal 7 fejlesztés - Vebertravel.hu
  Részletek
  Katonai-webaruhaz.hu
  Drupal 9 webáruház fejlesztés - Katonai-webaruhaz.hu
  Részletek
  Lovehoroscope
  Drupal fejlesztő - Lovehoroscope.net
  Részletek
  Whosmyguide
  Drupal fejlesztés - Whosmyguide.com
  Részletek
  Rockbook.hu
  Drupal fejlesztő - Lovas Viktor - Rockbook.hu
  Részletek
  Telefutar
  Drupal fejlesztés - Telefutar.hu
  Részletek
  Cargonomy
  Drupal 9 webshop fejlesztés - Cargonomy.eu
  Részletek
  Drupers
  Drupal 9 fejlesztő - Drupers
  Részletek
  Optifreeze
  Drupal 7 webshop fejlesztés - Optifreeze.hu
  Részletek
  Munkaido.net
  Drupal 9 fejlesztés - Munkaido.net
  Részletek
  Watch Shop
  Drupal 9 webshop - Watch Shop
  Részletek
  Ticket Shop
  Drupal 9 fejlesztés - Ticket Shop
  Részletek
  Property Shop
  Drupal fejlesztő - Property Shop
  Részletek
  Railway Company Website
  Drupal 9 fejlesztés - Railway Company Website
  Részletek


  Külső szoftverek,
  melyekkel már összakapcsoltam Drupal oldalakat

  OTP bankkártyás fizetés
  Drupal 7 - OTP bankkártyás fizetés
  CIB bankkártyás fizetés
  Drupal 9 - CIB bankkártyás fizetés
  PayPal fizetés
  Drupal - PayPal fizetés
  VoxPay bankkártyás fizetés
  Drupal 8 fejlesztés - VoxPay bankkártyás fizetés
  Barion okos fizetés
  Drupal - Barion okos fizetés
  Online számlázás
  Drupal 9 - Számlázz.hu Online számlázás
  Online számlázás
  Drupal - Billzone Online számlázás
  SymbolTech ügyvitel
  Drupal 7 - SymbolTech ügyvitel
  Kulcs-Soft ügyvitel
  Drupal 7 fejlesztés - Kulcs-Soft ügyvitel
  GLS házhozszállítás
  Drupal 8 fejlesztés - GLS házhozszállítás
  GLS csomagpont
  Drupal 9 - GLS csomagpont
  Pick Pack Pont
  Drupal - Pick Pack Pont


  Szoftverek, melyeket rendszeresen használok

  Drupal 9

  A Drupal egy PHP-ben írt, épülő nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, melynek a 8-as legújabb verziója 2015. november 19-én jelent meg.

  Drupal 8 - PhpStorm

  A JetBrains PhpStorm egy professzionális és intelligens PHP fejlesztői környezet, mely teljes tárházát biztosítja a PHP fejlesztés eszközeinek.

  Drupal 9 - Git

  A Git egy nyílt forráskódú, elosztott verziókezelő szoftver, vagy másképpen egy szoftverforráskód-kezelő rendszer, amely a sebességre helyezi a hangsúlyt.

  Drupal 9 - Drush

  A Drush egy parancssoros eszköz, mely lehetővé tesz számos Drupal funkció, pl. modulok telepítését, törlését, cache törlést... parancssorból.

  Drupal 8 - Bitbucket

  A Bitbucket egy elosztott verziókezelő rendszer. Az egyetlen együttműködést segítő Git-megoldás, amely masszívan méretezhető.

  Drupal 9 - Composer

  A composer egyfajta "csomagkezelő", hasonló ahhoz, mint amit pl. a linux használ, de ez PHP-re és PROJEKTRE specifikus. Kezeli a különböző csomagokat, azok függőségeket.

  Drupal 8 - Docker

  A Docker egy új konténer technológia és hihetetlen népszerű, mivel sokkal több app futtatását teszi lehetővé ugyanazon a régi szerveren, mindezt nagyon egyszerűen.

  Drupal 8 - PHP7

  A PHP egy általános szerveroldali szkriptnyelv dinamikus weblapok készítésére, melynel a PHP7-es a legújabb verziója.

  Drupal 9 - Bootstrap

  A Bootstrap napjaink legnépszerűbb front-end keretrendszere.

  Drupal 8 - HTML5, CSS3

  A HTML5 a HTML korábbi verzióinak az átdolgozott változata. A kifejlesztésének egyik fő célja, hogy a webes alkalmazásokhoz ne legyen szükség pluginek (pl. Adobe Flash, Microsoft Silverlight, Oracle JavaFX) telepítésére. A CSS egy stílusleíró nyelv, mely a html típusú strukturált dokumentumok megjelenését írja le.

  Drupal 9 - Sass

  A SASS egy CSS preprocesszor. A segítségével "felokosíthatjuk" a CSS-t, használhatunk változókat, számításokat végezhetünk, és az összes forrásfájlt egyetlen CSS fájlba tömöríthetjük.

  Drupal 8 - Less

  A Less egy CSS preprocesszor. A segítségével "felokosíthatjuk" a CSS-t, használhatunk változókat, számításokat végezhetünk, és az összes forrásfájlt egyetlen CSS fájlba tömöríthetjük.

  Drupal 9 - Javascript

  A JavaScript, mint neve is mutatja, egy script nyelv. A JavaScript-eket HTML lapokba lehet beágyazni, a lappal együtt töltõdnek le, majd a böngészõ értelmezi és futtatja azokat. Hasonlít a Java-ra, de ugyanakkor sokkal kisebb, egyszerûbb, korlátozottabb mûködésû is annál.

  Drupal 8 - jQuery

  A jQuery népszerű JavaScript könyvtár, mely a HTML kód, és a kliensoldali JavaScript közötti kapcsolatot hangsúlyozza. A jQuery célja az, hogy amennyire csak lehetséges, leválassza a JavaScript kódot a HTML-ből, és különböző eseményvezérlőkön, és azonosítókon keresztül kommunikáljon a weblap HTML elemeivel.

  Drupal 9 - Grunt

  A kulcsszó az automatizálás. Számtalan kisebb-nagyobb feladat előfordul webfejlesztés közben, melyeket gyakran kell ismételnünk. Ezek a feladatok lehetnek CSS illteve JavaScript fájlok tisztítása, összeAz Ubuntu egy Debian „sid” alapú Linux disztribúció 6 hónapos kiadási ciklusokkal, a legfrissebb szoftverekkel, hibajavításokkal és integrációs munkákkal, amelyek visszakerülnek a Debianba.nyomása, összefűzése, képek optimalizálása, ellenőrző eszközök futtatása, különböző előfordítók használata. A Grunt segítségével ezeket a feladatokat tudjuk könnyedén automatizálni.

  Drupal 8 - Node.js

  A Node.js (vagy másnéven Node) egy rendszer, melyben JavaScriptben írhatunk szerver oldali alkalmazásokat. Maga a rendszer C/C++-ban íródott, és egy esemény alapú I/O rendszert takar a Google V8 JavaScript motorja felett.

  Drupal 8 - Jira

  A JIRA egy többcélú feladat és projektkezelő rendszer (issue-tracker). Eredetileg hibajegyek és ügyfélpanaszok kezelésére találták ki (Atlassian), de az elmúlt 11 évben kinőtte magát, így a cég saját fejlesztéseivel és a széles körben használható plugin-ek elterjedésével napjainkban már egyéb célokra is kiválóan alkalmas (hiba- és eseménykezelés, projekt folyamat követés, riportok és elemzések, tesztelés menedzsment, integráció más rendszerekkel és plugin-ek).

  Drupal 9 - Confluence

  A Confluence egy fejlett tartalom és tudáskezelő rendszer, barátságos kezelőfelülete és okos funkciói bármely szervezet ideális tudásközpontjává teszi. Egyszerűen kezelhető, integrálható JIRA feladatkezelő rendszerrel.

  Drupal 8 - phpMyAdmin

  A phpMyAdmin egy nyílt forrású eszköz, amit PHP-ban írtak a MySQL menedzselésére az interneten keresztül. Jelenleg képes készíteni és eldobni adatbázisokat, készíteni/eldobni/módosítani táblákat, törölni/módosítani/hozzáadni mezőket, SQL parancsokat futtatni és a mezőkön kulcsokat kezelni.

  Drupal 9 - MySQL

  A MySQL egy többfelhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő szerver.

  Drupal 8 - DigitalOcean

  Egy nagyon jó ár/érték arányú (sőt olcsó) VPS szolgáltató, melynek segítségével a legtöbb esetben már havi $5-ért nagyon egyszerűen és gyorsan létrehozható és üzemeltethető a weboldalnak egy online elérhető fejlesztői (teszt) verziója.

  Drupal 8 - Platform.sh

  A Platform.sh egy innovatív CI és CDplatform, melynek hátterében teljesen automatizált konténerizációs technológia áll, saját API-val és webes interfésszel. A Platform.sh Git verziókezelő rendszer szorftver-verzióira (branch) épülő, gombnyomásra létrehozható tesztkörnyezeteket nyújt az aktuális éles adatbázis másolásával. A Platform sh által kínált szolgáltatások közé tartozik még az éles rendszer leállítása nélkül végezhető dinamikus szoftverfrissítés.

  Drupal 9 - Pantheon

  Egy Cloud alaú tárhely szolgáltató wordpress és Drupal oldalak számára.

  Drupal 9 - Ubuntu

  Az Ubuntu egy Debian „sid” alapú Linux disztribúció 6 hónapos kiadási ciklusokkal, a legfrissebb szoftverekkel, hibajavításokkal és integrációs munkákkal, amelyek visszakerülnek a Debianba.

  Írj nekem!

  Az üzenetet sikeresen elküldtük
  Valami hiba történt kérlek próbáld újra  Nem Magyarországon élsz?

  Nem probléma!
  Szinte minden ügyfelemmel Skype-on tartom a kapcsolatot.
  Írj rám nyugodtan bármikor, ha esetleg az időeltolódás miatt épp nem ülnék gép előtt, válaszolok, amint tudok.

  (Skype nevem: lovas-viktor)